O'TAY CARE GUIDE

Modeindustrien har i mange år bidraget til en "køb-og- smid-væk"-kultur, der gør tøjets levetid unødvendig kort. Den korte levetid skyldes, at moden er i en konstant udvikling, hvilket betyder at kravet til tøjets kvalitet forringes. Det medfører ofte, at tøjet vaskes i stykker, før det når at slides op ved brug.

O'TAY vil gerne bidrage til en mere ansvarlig garderobe. Vi mener, at det mest ansvarlige tøj du kan erhverve dig, er det tøj, du ender med at slide op. Og netop derfor er kvalitet, langstidsholdbare materialer og tidløst design i O'TAYs DNA. Det betyder også, at du kan have dit tøj i mange år med den rette pleje.

VASKEGUIDE

Cashmere og uld har en selvrensende egenskab, hvilket betyder, at du med god samvittighed kan vaske sjældnere - det er både godt for tøjet og miljøet. Hvis tøjet vaskes for hyppigt, risikerer du, at pasformen "vaskes ud" og at fibrene svækkes. I denne guide, finder du det bedste råd til hvordan du vasker dit cashmere og uld fra O'TAY i vaskemaskinen*.

Før du går i gang, er det vigtigt, at du kender din vaskemaskine godt. Hvis det er første gang, du vasker dit cashmere eller uld, anbefaler vi, at du først forsøger dig med nogle styles, du ikke har "lige så kært". Det ville være så ærgerligt, at få ødelagt sine favoritter af en vaskemaskine, der er for hård ved tøjet.

SÅDAN VASKER DU:

 • Start med at “børste” fnuller af tøjet
 • Sorter derefter farverne
 • Vend tøjet på vrangen
 • Skån tøjet ved at lægge det i en vaskepose
 • Brug vaskemiddel lavet til cashmere/uld
 • Vask tøjet på et uld/silkeprogram – max. 30°C og 600 omdrejninger

EFTER VASK:

 • "Glat" tøjet ud, så det opnår sin oprindelige pasform
 • Lad det liggetørre på en jævn overflade - evt. på et håndklæde
 • Tøjet skal være helt tørt, før det lægges sammen
 • Opbevar gerne tøjet mørkt
 • Beskyt dit tøj mod møl
 • Vær flittig til at pleje tøjet løbende

*Dette er en anbefalet guide til vask/pleje af dit cashmere og uld fra O'TAY. O'TAY kan på ingen måde holdes ansvarlig for eventuelle fejl/skader, der måtte opstå i forbindelse med vask/pleje.

ALTERNATIVER TIL VASK

GIV DET LUFT

Du kan med fordel hænge dit cashmere/uld udenfor og lufte. Det booster den selvrensende egenskab, genopfrisker tøjet og reducerer kedelig lugt. Du kan også lufte tøjet i brusekabinen, efter du har været i bad. Fugten får fibrene til at svulme op til deres naturlige struktur.

DAMP, DAMP, DAMP

Hvis du er mere til den hurtige løsning, kan du bruge en tøjdamper. Den har samme effekt som at lufte tøjet. Dampen får fibrene til at svulme op og genopretter deres naturlige struktur. Dampen vil ligeledes mindske folder og bakterier.

SPRAY I STEDET FOR VASK

Hvis du synes, at du mangler duften af nyvasket tøj, kan du gøre brug af en genopfriskende spray. Vi har to varianter, de begge har det til fælles, at de genopfrisker tøjet og fjerner kedelig lugt, mens de giver følelsen og duften af nyvasket tøj.

FJERN UHELDET HURTIGT

Har du fået en plet på tøjet? Så må det bedste råd være, at få fjernet pletten hurtigst muligt. Ved kun at "angribe" direkte på det udsatte sted, skåner du tøjet for en vask. Men pas på med skrappe pletfjernere - prøv forsigtigt med en farve- og parfumefri sæbe!

PRODUKTER

Dit strik får en forlænget levetid, når du er bevidst om at passe og pleje det. Det gælder uanset kvaliteten - alle uldtyper gavner af det. Derfor har vi samlet vores fire favoritter til at tage hånd om plejen af dine cashmere- og uldstyles fra O'TAY.

01 - COMB

Hvis vi skal vælge ét produkt, der er uundværligt til pleje af din cashmere, vil det uden tvivl være vores Cashmere Comb. Den er perfekt at have med på farten, så du altid kan sørge for at dit cashmere fremstår som nyt.

HVORFOR "BØRSTE" SIT CASHMERE?

Vores Cashmere Comb er virkelig effektiv og helt sikkert et must-have, når du vil pleje dit cashmere og uld. Den fjerner nemt det fnuller, der kan opstå, der hvor dit tøj slides. Dit strik vil være som nyt, når behandlingen er slut.

79,00 kr

02 - SHAMPOO

Et plejeprodukt, vi sværger til, er vores eksklusive Cashmere & Wool Shampoo. Det findes i to varianter - med og uden duft. Vaskemidlet indeholder silkeekstrakt og er derfor særligt egnet til dit strik, fordi ekstrakten er med til at bevare dit bløde og smidige strik. Vaskemidlet kan både bruges til håndvask og vaskemaskinen.

HVORFOR BRUGE ET SPECIELT VASKEMIDDEL?

Vaskemidlet er skånsomt mod naturlige fibre som f.eks. cashmere og uld, hvilket gør det særligt egnet til dine O'TAY-styles. Det er et pH-neutralt vaskemiddel, der rengør tøjet grundigt, fjerner lugt og snavs, samtidig med at det bevarer lanolinen i uldet, så dit tøj holder sig smidigt og blødt i længere tid.

03 - CEDAR BALLS

Er din største frygt, at du en dag tager dit strik ud af skabet, og ud af det blå er der opstået et hul midt i strikken? Så skal du bruge Cedar Balls til at beskytte mod møl, ved at lægge dem mellem dit strik. Møl kan ikke "tåle" duften af cedertræ, derfor vil de helt naturligt søde væk fra kuglerne.

HVORFOR ER CEDAR BALLS NØDVENDIGE?

Vores Cedar Balls er små kugler lavet i cedertræ, der på naturlig vis bekæmper møl. Duften af cedertræ er helt diskret, men alligevel nok til at skræmme møl væk. Kuglernes naturlige olieindhold/duft frigives langsomt over tid, de vil derfor kunne beskytte dit strik mod møl og andre insekter, indtil de ikke længere dufter - og når duften er væk, skal du blot slibe let med fint sandpapir. Nemt og miljøvenligt!

79,00 kr

04 - SPRAY

Når du har brugt dit strik et par gange, kan du godt føle, at det har brug for vask - vi kender det godt. Men vi anbefaler, at du strækker tiden lidt længere mellem hver vask, for at passe godt på det. Det kan du nemt gøre ved at benytte en Freshen Up Spray, der findes i to varianter - med og uden duft.

HVORFOR BRUGE EN OPFRISKENDE SPRAY?

Vores Freshen Up Spray er værktøjet, som du ikke kan undvære i en travl hverdag. De plejende sprays genopfrisker hurtigt dit strik, og gør det muligt at strække tiden lidt længere mellem vaskene. På den måde beskytter du både tøjet og miljøet mod unødvendige ture i vaskemaskinen.

159,00 kr