Hvorfor cashmere er et af vores foretrukne materialer

Hvorfor cashmere er et af vores foretrukne materialer

Cashmere er silkeblødt, let og lækkert - og et af de allermest luksuriøse og eftertragtede råmaterialer. Cashmere er temperaturregulerende og holder dig varm når du er kold og køler når du er varm. Det er derfor et af de få materialer du kan bruge hele året rundt. Cashmeres tekstur gør samtidig, at den ikke kradser eller klør, når den rører huden, som andre uldtyper har en tendens til. 


Cashmere ulden skabes under ekstreme vejrforhold
Vi får vores alt vores uld fra cashmere geden der lever i Mongoliets bjerge. Gederne lever under helt ekstreme vejrforhold, hvor temperatuen kan svinge mellem -50 grader om vinteren til +40 grader om sommeren. Hvis gederne ikke gennemgår de ekstreme vejrforhold, udvikler de ikke den helt fantastiske uld, som der laves cashmere af. 
Gederne bliver beskyttet af deres pels mod vind og vejr. Pelsen sikrer at gederne skiftevis er afkølet i sommermånederne og varm i den 7 måneder lange vinterperiode, som Mongoliet har - og det er dén pels der bruges til råmaterialet i vores cashmere. 


Hvert forår, når temperatuen stiger, begynder gedens naturlige fældningsprocess og det er her, det store sorteringsarbejde begyndes. Den Mongolske uld er kendt for at være verdens bedste cashmere kvalitet! 


Cashmere er som guld
Cashmere er som guld. Tro det eller ej, men cashmere betragtes som en af naturens ædelstene og det er derfor at prisen på cashmere, ligesom med guld, sættes efter vægt. Det er altså vægt per gram der betales for. 


Sådan passer du bedst på din cashmere
Vi oplever at mange kunder ikke tør vaske deres cashmere i maskinen og lad os være ærlige, ingen af os gider vaske tøj i hånden :) Du kan roligt og helt uden problemer vaske din cashmere i maskinen, det skal blot gøres på den rigtige måde.


Cashmere vaskeguide: 
Cashmere er selvrensende og du kan størstedelen af gangene nøjes med at lade din cashmere hænge udenfor på en bøjle - her vil den blive luftet igennem, rense sig selv og være klar til brug igen. Men skulle der komme pletter på noget af dit cashmere, så er det altså rart at få det vasket i maskinen. 


Vask dit cashmere i en vaskepose og på vrangen. Indstil din maskine til at vaske på et ULDPROGRAM ved 30 grader (dette er den vigtigste del i vaskeprocessen) brug en god flydende uld/silke sæbe. Vælg herefter omdrejning på 600 og centrifuger. Dit cashmere skal liggetørre og det gøres bedst på en lige overflade og gerne på et håndklæde. Når din cashmere er tør, kan du stryge den ved svag varme og du vil opleve at din cashmere stort set er som ny efterfølgende. 


Jo bedre du passer og plejer din cashmere, jo længere tid har du den hængende i din garderobe. Eftersom cashmere er et naturmateriale kan det ikke undgåes at den med tiden vil danne fnuller. Men med den rigtige pleje og vask, kan du hurtigt få din cashmere fin igen. 

 

 

Tilbage til blog