Derfor skal du prioritere cashmere i garderoben

Derfor skal du prioritere cashmere i garderoben

Der er intet så skønt, som at iføre sig en smørblød strik i delikate naturmaterialer. Uanset om du foretrækker cashmere eller uld, så kan vi garantere dig, at vores univers er det rette sted at finde sine favoritter til garderoben.

Vi elsker strik - så simpelt kan det siges. Strik er klassisk, og det kan findes i uendeligeafskygninger: chunky og oversized, kropnært og fjerlet, med en skøn rullekrave, prydet med fine perledetaljer, strikket i et eksklusivt mønster - vi kan blive ved med at liste de smørbløde skønheder op. En ting er dog sikkert - vores kerne er, og vil altid være, CASHMERE.

Hvad er den perfekte cashmere bluse? Det har vi spurgt os selv om, og svaret er klart. Kvalitet, komfort og uendelige brugsmuligheder er de tre vigtigste faktorer for os. Den helt ideelle bluse er uden tvivl strikket i det delikate cashmere.

Cashmere er så eksklusivt et naturmateriale, at det for mange er et symbol på luksus. Faktisk er det så eksklusivt et materiale, at det handles på samme vis som guld - det handles i vægt.

Hvorfor er cashmere bedre?

Har du oplevet at købe en sweater, der efter kort brug mister sin facon, så du mister lysten til at bruge den? Eller at dens dejlige bløde kvalitet forsvinder efter første vask?

Så skal der ikke mange argumenter til, at overbevise dig om, at cashmere er det rette valg for dig. En sweater i cashmere er tidløs og kan holde i årevis, når man passer godt på den og giver den rette pleje. Cashmere har mange egenskaber der gør, at det er et genialt materiale at investere i til garderoben.

Cashmere af kvalitet kan varme op til 3 gange mere end almindelig uld fra får, selvom det vejer mindre. Fibrens struktur gør, at en sweater vil være varmende på kolde dage, og køle på varme dage - den helt perfekte kombination der betyder, at du altid kan ånde i tøjet og temperaturregulere. Faktisk kan cashmere absorbere op til 3 gange dens egen vægt, før den bliver våd.

Hvorfor er cashmere anderledes?

Den eksklusive uld findes i den smørbløde underuld på cashmeregeden. Gederne lever under ekstreme vejrforhold, hvor temperaturerne svinger fra -50 til +40 grader. De vejrforhold gør, at cashmeregederne skal udvikle den særlige uld for at kunne overleve. Gederne fælder i foråret, hvor cashmeren skal adskilles fra toppels. Det gøres ved at kæmme og sortere ulden i hånden.

Sorteringen skal gøres meget detaljeret for at adskille den smørbløde uld fra det gængse uld. Dette er med til at give cashmere sin status som en luksusvare - fordi det behandles på den nænsomme måde.

Hvordan kan cashmere styles?

Man skulle næsten, at tro det var løgn, men det fantastiske ved cashmere er, at det ingen begrænsninger har. En bluse i cashmere kan, uanset pasformen, bruges til både hverdag og fest - så du netop ikke behøver at have et garderobeskab fyldt med tøj, der kun kan bruges til bestemte anledninger.

En bluse vi med sikkerhed kan love dig, at du altid kan bruge, er vores bestseller Abbelone. Blusen har været med siden O'TAYs begyndelse, og det er uden tvivl en af de styles, som vi er kendt for. Abbelone er en yndig bluse i 100% cashmere, der kombinerer det eksklusive og simple look med et feminint touch: de velkendte perledetaljer. Blusen er vores bestseller år efter år - med andre ord er det en style, du aldrig går galt i byen med, fordi den nemt kan dresses op og ned.

Uanset om du vælger en af vores bestsellere, eller om du går med en af nyhederne, kan vi garantere dig, at du altid vil føle dig godt tilpas i den luksuriøse mode.

Tilbage til blog