BEHIND THE SCENES: Sådan bliver din strik skabt

BEHIND THE SCENES: Sådan bliver din strik skabt

I skrivende stund sidder vi i toget. Vi er tilbage hvor det hele startede: Kina - hvor O’TAY fik sin begyndelse. Det giver anledning til at se tilbage på O'TAYs rejse, samt dele lidt bag kulissen fra vores tur.

Da O’TAY stadig blot var en drøm for founderne Stephanie og Vivian, drog Stephanie ud på eventyr og destinationen var Kina. Inden rejsen begyndte, havde mor og datter mange snakke om, hvad de ønskede at skabe, og hvordan de ville skille sig ud. Det blev til en spirende drøm om at skabe et cashmereunivers, hvor kernen er kvalitet, tidløst design og feminine detaljer - nu var grundstenene for rejsen og universet lagt.

Med en stor passion for mode, et øje for kvalitet og lysten til at skabe et nyt blødt univers, pakkede Stephanie kufferten og rejste til Kina. Formålet var, at finde de helt rette strikkvaliteter, gode samarbejdspartnere og få inspiration til noget nyt - noget man ikke før havde set i Danmark.

 

Da de rette samarbejdspartnere skulle findes, stod det klart, at de familieejede produktioner vandt vores hjerter. Der var her, vi fandt den samme gnist og passion, som vi selv har for vores virksomhed. Vi er derfor også meget stolte af, at vi stadig samarbejder med de samme leverandører, der driver forretningen i samme ånd som O'TAY - med hjertet.

Under vores rejse nu har vi bl.a. været på besøg hos vores dygtige produktion. Efter at have besøgt dem igen, og endnu en gang set det unikke håndværk en cashmerestrik er, får man en virkelig stor respekt for tøjet - og vi ville sådan ønske, at vi kunne tage dig direkte med ind i "maskinrummet", så du kunne få oplevelsen selv. Det er virkelig noget helt særligt!

Vi har haft kameraet med os over alt, så vi kunne vise dig en masse "behind the scenes" i billeder. På den måde kan du se, hvordan dine O'TAY items er blevet skabt.

 
Hver eneste strik er håndlavet. Det er som en kunstform at skabe en strik, fordi så store dele af processen gøres med håndkraft. Så når en strik er færdigproduceret, har den været igennem mange dygtige menneskers hænder, hvor den for hvert trin bliver fyldt med lidt ekstra kærlighed.
Først strikkes delene, som blusen består af. Det gøres på maskine, for at sikre en ensartet strikkefasthed i "metervaren". Det er en kompliceret maskine, som kræver en stor viden at indstille og justere til.
 
Herefter samles alle delene, hvilket gøres med håndkraft på en anden maskine, hvor alle masker skal monteres på en masse nåle. Det går stærkt, så man skal både være hurtig og have gode øjne - for de nåle kan være virkelig små. Når blusen er samlet, skal detaljer som f.eks. perler monteres.
 
 
Vi har også været på det store marked, hvor Stephanie fik ideen til Abbelone. Vi fandt den præcis samme butik, som der hvor perlerne til Abbelone blev fundet. Efter at have brugt et par dage på markedet, kan vi også løfte sløret for, at vi selvfølgelig har fyldt kufferterne op med en nye spændende detaljer og inspiration. Så du skal holde øje med de kommende kollektioner - der er så mange fine styles og detaljer inspireret fra denne rejse.
 
 
Det er en kæmpe oplevelse og følelse af nostalgi, når man er tilbage, hvor det hele startede. Den her tur vil være et dejligt minde, som vi kan tænke tilbage på de næste mange år. Vi håber, at du synes, at det var sjovt at være lidt med bag kulissen, og se hvordan en cashmerestrik bliver til.
Tilbage til blog