Bæredygtighed

Ansvarlighed

Vores tanker omkring bæredygtighed

Alle taler om bæredygtighed i dag, og vi har hele tiden været bevidste om, at vi ønsker at sætte vores eget præg på en – forhåbentlig - bæredygtig verden. Bæredygtighed er vigtigt og bæredygtighed er mange ting, det tror vi ikke, at man kan være uenig i. Vi bliver ofte stillet spørgsmålet, hvad vi gør os af ansvarlige tanker og tiltag. Lige til højrebenet er: Recycled forsendelsesposer, recycled papforsendelseskasser,  organic cotton osv. Men i bund og grund handler det måske mest om, at vi alle skal købe med omtanke.  Man kan fx. investere i lækre kvalitets cashmere-styles og blive oprigtig glad for dem! Nyd følelsen af kvalitet og brug dem igen og igen.

Vi har erfaret, at alt det tøj vi virkelig har sparet op til, også altid har være det, der har hængt længst tid i vores garderobe, og er blevet brugt mest. Tøj, vi havde sparet op til, der ikke var ikke impulskøb, men nøje overvejet og elsket i klædeskabet. Alle de impulskøb vi gør os, hvis vi fx. skal bruge en top til en enkelt aften ude, er for det meste ikke dén top, som har værdi for os eller den top, som vi bruger gang på gang, plejer og passer på. Den bliver købt til et formål, brugt 1-2 gange og gemt væk, hvilket er ærgerligt for pengepungen og synd for miljøet.

Vi oplevede også ofte, at de dyre lækre kvaliteter ikke var opnåelige for os på grund af prisen. Stephanie arbejdede i en high-end fashion butik, og hvor en cashmere sweater nemt kunne koste 3.500 kr., hvilket de færreste, har råd til. Derfor ender vi med at købe tøj, der ikke har samme værdi for os, fordi vi må nøjes med tøjet længere nede på ønskelisten. Dét ønskede vi at ændre på med O`TAY! Hvis flere fik råd til at handle lækre kvaliteter til tilgængelige priser, kunne vi være med til at sørge for, at flere kvinder fik muligheden for at få et klædeskab fyldt med yndlings items, der har værdi for dem og som slides op. For os er det mest ansvarlige tøj, du kan erhverve dig, det tøj du ender med at slide op gennem mange års brug.

O'TAYs tiltag

Vi har spændende tiltag i vores kollektioner hos O'TAY. I foråret 2020 fik vi den enestående mulighed, at opkøbe overskudsgarner fra store, kendte designere og produktioner. 

Overskudsgarn betyder bestemt ikke, at garnet har fejl eller er af mindre værdi! Det er udelukkende fordi, der er produceret for meget eller fordi farven måske ikke passer ind i designerens næste kollektion. Det vil vi gerne gøre noget ved, derfor producerer vi flotte styles i det lækreste overskudsgarn - tillige med at vi rydder op i verden, og herved passer bedre på den. Det betyder også, at der er et begrænset antal af hver, og vores styles er unika designs!

Alligevel har vi nye spændende tiltag på vej i forhold til ansvarlighed i vores AW20 kollektion.  Vi har nemlig fået en enestående mulighed for at opkøbe overskudsgarner fra store og kendte designere og produktioner - et projekt vi glæder os helt vildt meget til! Overskudsgarn betyder bestemt ikke at garnet er mindre værd eller har fejl!  Det er udelukkende, fordi der er produceret for meget eller farven måske ikke passer ind i designerens næste kollektion. Det vi vil gerne gøre noget ved, så vi kommer til at producere flotte styles i det lækreste overskudsgarn – tillige med at vi rydder op i verden – og herved passer bedre på den. Det betyder også, at der er et begrænset antal af hver. Det bliver unika designs, og vi glæder os!

 

Billedet er taget ved vores første besøg hos en lille virksomhed der opkøber kvalitets overskudgarn. Det ses tydeligt at rullerne har forskellige størrelser, noget er der brugt af og andet er ikke rørt. Vi har fundet så mange små skatte her! På billedet er det 100% cashmere som vi står med. 

Tilbage til blog