Julegaver byttes frem til 15. januar 2023 | Få en gratis Cashmere Comb

Julegaver byttes frem til 15. januar 2023 | Få en gratis Cashmere Comb

Søg

Ofte stillede spørgsmål - Cashmere

Vi kender det godt - man kan sidde med mange spørgsmål, når man først har forelsket sig i cashmere.Derfor har vi gjort os umage for at besvare alle dine spørgsmål i vores "Ofte stillede spørgsmål" om cashmere herunder.

Generelt om cashmere

Cashmeregeden lever i Mongoliets bjerge, hvor de udsættes for ekstreme vejrforhold med temperaturer der svinger mellem -50 og +40 grader.

Hvis gederne ikke gennemgår de ekstreme vejrforhold, udvikler de ikke den helt fantastiske uld, som der laves cashmere af. 
Gederne bliver beskyttet af deres pels mod vind og vejr. Pelsen sikrer at gederne skiftevis er afkølet i sommermånederne og varm i den 7 måneder lange vinterperiode, som Mongoliet har - og det er dén pels der bruges til råmaterialet i vores cashmere. 

JA - cashmere har den fantastiske egenskab, at det er temperaturregulerende, så uanset årstid og vejr, er cashmere altid det rigtige at tage på. Derfor kan du aldrig klæde dig forkert på - dine cashmere-styles kan bruges året rundt.

Hos O'TAY elsker vi langtidsholdbare naturmaterialer, som cashmere, derfor er det i vores DNA. Cashmere er ikke kun en eksklusiv fiber, det er også et ansvarligt materiale.

Særligt bæredygtigheden arbejder aktivt med, idet vores cashmere har "The Good Cashmere Standard"-certificeringen. Det betyder at opdrættere såvel som deres geder har gode forhold, så vi kan give dig bæredygtige styles til garderoben. Vores holdning er, at det mest ansvarlige tøj du kan erhverve dig, er det, du ender med at slide op - derfor er kvalitetsmaterialer også essentielt.

Sjældent, hvis ikke NEJ. En fordel ved cashmere er, at det kan optage helt op til 1/3 af sin egen vægt, før det bliver vådt. Derfor vil du også opleve, at du ikke får svedpletter på tøjet. Det betyder, at du med fordel også kan bruge cashmere på til f.eks. yoga eller golf.

Faktisk har Stephanie en sjov historie om, hvordan hun på egen hånd mærkede forskellen mellem at have en bomulds t-shirt og en cashmerebluse på. Da hun havde bomulden på "sugede" t-shirten alt hvad den kunne, og Stephanie stod med pletter på hendes blusen en varm sommerdag. I det øjeblik hun skiftede til cashmere ændrede det sig - pletterne var væk. Fordelen ved cashmere er jo også, at det er temperaturregulerende.

Cashmere er faktisk som guld, og betragtes som en af naturens ædelstene og det er derfor at prisen på cashmere, ligesom med guld, sættes efter vægt. Det er altså vægt per gram der betales for. 

Den bedste måde at kende forskel er, at røre ved cashmere med fingrene. Tøj lavet af god cashmere skal føles blødt, glat og luksuriøst.

Derfor kan vi heller ikke sige ofte nok, at du skal have O'TAYs cashmere mellem fingrene, for at mærke hvor fantastisk vores høje og velkendte 100% cashmerekvalitet er.

Verdens fineste cashmere kommer fra Kina og Mongoliet. I Østen har de godt styr på deres håndarbejde, derfor får du også tøj i en høj kvalitet, når det produceres der.

Stephanie er bosat i Østen, hvilket gør, at hun har et tæt samarbejde med vores leverandører. Derudover er vores cashmere certificeret med "The Good Cashmere Standard", der sikrer, at vi altid kan stå inde for forholdende ved leverandører, opdrættere og geder.

Cashmere stammer fra cashmeregederne, der bor i de mongoliske bjerge. Her lever gederne under ekstreme vejrforhold lige fra -30°C om natten til +40°C om dagen. Med så stor en temperaturskift er det nødvendigt for gederne, at kunne regulere efter vejret.

Pleje af cashmere

JA - cashmere er et naturmateriale lavet af den fineste uld, der har den skønne egenskab, at det er "selvrensende". Så medmindre tøjet er beskidt, kan du nøjes med at lufte det. Hæng det ud i den friske luft, eller tag det med ind på badeværelset når du går i bad - så renser det sig selv. Derudover er det en god ide, at pleje dine cashmere-styles jævnligt, hvis du vil beholde dem i mange år. For at gøre det let for dig, kan du købe plejeprodukterne hos os.

Møl findes over hele verden, og de er faktisk sommerfugle. De er helt normale her i Danmark. Møl er et af de mest almindelige skadedyr, som vi får indendørs i huset, og det er larverne fra møl, der gnaver huller i uldtøjet i klædeskabet.

Vi anbefaler, at du opbevarer dit cashmere i den medsendte lynlåspose, for at opbevare dit tøj mest optimalt. Derudover anbefaler vi, at du passer på dit tøj med egnede plejeprodukter, for at give dit cashmere de bedste forudsætninger for at holde i mange år. Du kan bl.a. finde vores foretrukne vaskemiddel og plejespray her.

Pilling er en overskudsfiber, der kommer til syne ved brug af tøjet.

Da vores styles er lavet af de fineste naturmaterialer, vil det være helt normalt, at de får fnuller, der hvor der sker friktion. Det opstår oftest der, hvor armene "gnider" op af andet, f.eks. under armene, eller op langs siderne af blusen. Som værn mod fnulleret er vores Cashmere Kam ideel. 

JA - Cashmere kan godt tåle regn. Regn skader ikke materialet, men det kan strække sig, hvis ikke det bliver plejet efterfølgende. Den bedste måde at passe på tøjet efter en regnvejrsdag er, at lade det tørre helt og derefter lave en let børstning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at cashmere er selvrensende. Derfor behøver du egentlig ikke at vaske dit cashmere tøj så ofte. Vi anbefaler dog, at vaske dit tøj af og til i vaskemaskinen på uldvaskprogram i 30°C eller håndvask i 30°C. For at være sikker på at det er den rette temperatur, opfordrer vi at vaske i maskinen.

Søg efter produkter

    Are you in the right place?

    Skift sprog