Levering 1-3 hverdage | Gratis fragt ved køb over 699 kr.

Søg

Bæredygtighed

  • 3 minutters læsning

Vores tanker omkring bæredygtighed og nye tiltag i 2020

Alle taler om bæredygtighed i dag, og vi har hele tiden været bevidste om, at vi ønsker at sætte vores eget præg på en – forhåbentlig - bæredygtig verden. Bæredygtighed er vigtigt og bæredygtighed er mangeting, det tror vi ikke, at man kan være uenig i. Vi bliver ofte stillet spørgsmålet, hvad vi gør os af bæredygtige tanker og tiltag. Lige til højrebenet er: Recycled forsendelsesposer, recycled papforsendelseskasser,  organic cotton osv. Men i bund og grund handler det måske mest om, at vi alle skal købe med omtanke.  Investerer fx i lækre kvalitets cashmere bluser og bliv oprigtig glad for dem! Nyd følelsen af kvalitet og brug dem igen og igen

Vi har erfaret, at alt det tøj vi virkelig har sparet op til, faktisk altid har være det, der har hængt længst tid i vores garderobe og som blev er blevet brugt mest. Tøj, vi havde sparet op til, der ikke var ikke impulskøb men nøje overvejet og elsket i klædeskabet. Alle de impulskøb vi gør os, hvis vi for eksempel skal bruge en top til en enkelt aften ude, er for det meste ikke dén top, som har værdi for os eller den top, som vi bruger gang på gang, plejer og passer på. Den bliver købt til et eneste formål/fest brugt 1-2 gange og gemt væk, hvilket er ærgerligt for pengepungen og synd for miljøet.

Vi oplevede også ofte, at de dyre lækre kvaliteter ikke var opnåelige for os på grund af prisen. Stephanie arbejdede i en high-end fashion butik, og her kunne en cashmere sweater nemt koste 2999 kr. Det er altså de færreste, der har råd til det.  Derfor ender vi med at køber tøj, som ikke har samme værdi for os, fordi vi må nøjes med tøjet længere nede på ønskelisten. Dét ønskede vi at ændre på med O`TAY! Hvis flere fik råd til at handle lækre kvaliteter til tilgængelige priser, så kunne vi være med til at sørge for, at flere piger/damer/kvinder fik muligheden for at få et klædeskab fyldt med ynglings items, som har værdi for dem og som slides op. For det mest bæredygtige tøj du kan erhverve dig, er det tøj du slider op.

 

Overskudsgarn

Alligevel har vi nye spændende tiltag på vej i forhold til bæredygtighed i vores AW20 kollektion.  Vi har nemlig fået en enestående mulighed for at opkøbe overskudsgarner fra store og kendte designere og produktioner - et projekt vi glæder os helt vildt meget til! Overskudsgarn betyder bestemt ikke at garnet er mindre værd eller har fejl!  Det er udelukkende, fordi der er produceret for meget eller farven måske ikke passer ind i designerens næste kollektion. Det vi vil gerne gøre noget ved, så vi kommer til at producere flotte styles i det lækreste overskudsgarn – tillige med at vi rydder op i verden – og herved passer bedre på den. Det betyder også, at der er et begrænset antal af hver. Det bliver unika designs, og vi glæder os!

 

Billedet er taget ved vores første besøg hos en lille virksomhed der opkøber kvalitets overskudgarn. Det ses tydeligt at rullerne har forskellige størrelser, noget er der brugt af og andet er ikke rørt. Vi har fundet så mange små skatte her! På billedet er det 100% cashmere som vi står med. 

Søg efter produkter

    aoeI8CDwtJoqdA3TymjH8lvBl40KeK